Nieuws

Vanaf nu zullen er regelmatig nieuwsberichten geplaatst worden op deze website. Via twitter wordt er melding gemaakt van nieuwe berichten op onze website. Voor vragen over deze informatie kunt u mailen naar info@hoad.nl

 

[1]   2   >>   

Nederlandse dividendbelasting in strijd met EU recht?

Het HvJ EU heeft uitspraak gedaan inzake de toepassing van de Nederlandse dividendbelasting. De Europese rechter heeft in deze uitspraken beslist dat de Nederlandse dividendbelasting in strijd is met de Europese vrijheid van het verkeer van kapitaal. Van een dergelijke strijd is sprake wanneer de belastingdruk op dividenden betaald aan binnenlands belastingplichtigen lager is dan de belastingdruk wanneer wordt betaald aan buitenlands belastingplichtigen.

Ipad is geen telefoon maar computer

De Hoge Raad heeft in zijn uitspraak van 11 september 2015 (ECLI:NL:HR:2015:2496) geoordeeld dat de Ipad onder de categorie 'computer en dergelijke apparatuur' in de zin van art. 15b lid 1 onderdeel s Wel LB 1964 valt en niet  zal worden aangemerkt als telefoon. De Hoge raad stelt zich daarbij op het standpunt dat bij 'dergelijke apparatuur' kan worden gedacht aan elektronische apparatuur die geheel of gedeeltelijk is bedoeld voor taken die ook met een computer kunnen worden verricht.

Geen sms-bericht meer ter herinnering btw-aangifte voor ondernemers

Dient u zelf de aangifte omzetbelasting in en maakt u gebruik van de sms-Alert van de Belastingdienst?

VAR & BGL in prullenbak

Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, komt met een nieuw voorstel om schijnzelfstandigheid bij ZZP’ers tegen te gaan. Hierbij zal de BGL, beschikking geen loonheffing en de VAR komen te vervallen. In het voorstel kunnen ZZP’ers vanaf 1 januari 2016 werken met vooraf goedgekeurde modelcontracten waarmee er geen twijfel meer bestaat over de zelfstandigheid van de ZZP’er.

Werkkostenregeling vanaf 1 januari 2015

Per 1 januari 2015 is het volgens de wet verplicht voor alle ondernemingen om over te stappen op de ‘Werkkostenregeling’. Deze nieuwe regeling vervangt het huidige systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel in de loonbelasting. Vanaf 1-1-2015 geldt in algemene zin dat een vergoeding tot het loon wordt gerekend, waarover loonbelasting moet worden afgedragen.

Seminar Muzikanten en Artiesten

Op 10 december organiseren wij een seminar voor muzikanten en artiesten. In deze seminar zal worden ingegaan op het ondernemerschap en de fiscaliteit. Bent u artiest of muzikant dan nodigen wij u van harte uit. De seminar vindt plaats op 10 december van 18.00 tot 19.00 op het Atlantisplein 1.

HOAD gaat verhuizen!

Per 17 november 2014 zal Hoad niet meer gevestigd zijn aan de Stadhouderskade 157. Wij verhuizen naar het Atlantisplein 1 te Amsterdam. Het kantoor is gevestigd in het Q-Factory gebouw te midden van een modern winkelgebied. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto makkelijk te bereiken. Bezoekers met de auto kunnen parkeren in het nabij gelegen Q-park.

Gevolgen wijziging hoogte heffingskorting en eigenwoningforfait

In 2015 kunt u als belastingplichtige worden geconfronteerd met extra te betalen bedrag voor de Inkomstenbelasting 2014. De hoogte van uw heffingskortingen zullen voor 2014 worden vastgesteld aan de hand van uw inkomen. Mensen met een relatief hoger inkomen krijgen daardoor minder korting op hun belasting.

Strengere regels voor AOW inkoopverzekering

In de situatie waarbij iemand een aantal jaren in het buitenland heeft gewoond, zal deze persoon gedurende deze periode wellicht niet verzekerd zijn geweest voor de AOW. Vanaf het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zal hierdoor een lager AOW pensioen worden uitgekeerd. Door het afsluiten van een vrijwillige verzekering gedurende de 'buitenlandperiode' kan worden voorkomen dat iemand een lager AOW pensioen ontvangt.

Loonkostensubsidie door participatiewet

Per 1 januar 2015 wordt de particpatiewet ingevoerd. Dit leidt ertoe dat mensen met een handicap meer kans krijgen op de arbeidsmarkt. Indien een bedrijf mensen met een ziekte of handicap aan het werk helpt, dan komt het bedrijf mogelijk in aanmerking voor een loonsubsidie. De subsidie bestaat uit een bedrag voor de verminderde arbeidsproductiviteit van de werknemer.

[1]   2   >>   
hoad.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen