Nieuws

Vanaf nu zullen er regelmatig nieuwsberichten geplaatst worden op deze website. Via twitter wordt er melding gemaakt van nieuwe berichten op onze website. Voor vragen over deze informatie kunt u mailen naar info@hoad.nl

 

Gevolgen wijziging hoogte heffingskorting en eigenwoningforfait

3-11-2014

In 2015 kunt u als belastingplichtige worden geconfronteerd met extra te betalen bedrag voor de Inkomstenbelasting 2014.

De hoogte van uw heffingskortingen zullen voor 2014 worden vastgesteld aan de hand van uw inkomen. Mensen met een relatief hoger inkomen krijgen daardoor minder korting op hun belasting.

Hebt u reeds in het begin van 2014 een voorlopige teruggave of aanslag ontvangen? Dan is deze gebaseerd op het oude recht. In de definitieve aanslag zullen uw heffingskortingen worden berekend aan de hand van uw inkomen. Hebt u daarnaast een eigen woning dan krijgt u ook te maken met de verhoging van het eigenwoningforfait die ook niet is meegenomen in de oorspronkelijke berekening door de Belastingdienst.

Houdt u er rekening mee dat deze wijzigingen in 2015 kunnen leiden tot een extra te betalen bedrag van gemiddeld € 150,- tot € 300,- met uitschieters tot € 700,-.

Terug naar overzicht
hoad.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen